پوشش 100 درصدی طرح آهن یاری در مدارس دخترانه استان قزوین

در سال 1392 انجام شد

دبیرستان ها و مدارس راهنمایی، گروه هدف بود

در نشست کمیته استانی ارتقاء سطح سلامت دانش‌آموزان دختر مدارس دبیرستان و راهنمایی استان قزوین از طریق آموزش تغذیه و آهن‌یاری که ارائه نتایج اجرای طرح مذکور در سال تحصیلی  گذشته تشریح شد، عنوان شد که در سال گذشته، 100 درصد واحدهای مذکور، تحت پوشش طرح قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مهندس عزیزخانی کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی این دانشگاه با اعلام مطلب فوق، افزود: در زمان یاد شده، تعداد 756 هزار مکمل آهن در بین دانش آموزان توزیع شد و تمامی دانش آموزان، در قالب 2500 نشست(با موضوع عوارض کم خونی)، توسط کارشناسان آموزش و پرورش و مراکز بهداشت آموزش دیدند.

ایشان ضمن اذعان به اینکه دختران در سنین راهنمایی و دبیرستان، از گروه های مهم برای مصرف ریزمغذی ها، به ویژه قرص آهن هستند، عدم استفاده قرص آهن توسط برخی از دانش آموزان را از جمله مشکلات و نقاط ضعف برنامه خواند و بر آموزش سه گروه کارکنان بهداشتی، کارکنان آموزش و پرورش و خانواده ها، برای اصلاح تغذیه دختران و استفاده از قرص آهن تأکید کرد.

مهندس عزیزخانی با اشاره به اینکه در سال گذشته 670 نشست آموزشی نیز توسط کارشناسان یاد شده، برای اولیاء دانش آموزان برگزار شد، توزیع 13 هزار تراکت و پمفلت آموزشی، برگزاری 59 مورد مسابقه بین دانش آموزان، بازدید از 305 مدرسه، نصب 95 عدد پلاکارد و پوستر و تکمیل چک لیست در مدارس تحت پوشش را از دیگر فعالیت های مشترک هر دو سازمان عنوان کرد.

همچنین، صادقی نیارکی معاون تربیت بدنی و سلامت و طاهرخانی رئیس اداره سلامت سازمان آموزش و پرورش استان ضمن تاکید بر اجرای دقیق طرح در مدارس، مطالبی را به منظور اجرای بهتر طرح و نقش رسانه های جمعی بیان کردند.  ربیعی کارشناس امور بانوان و خانواده اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری نیز ضمن با اهمیت شمردن اجرای چنین طرح هایی در سلامت دختران به عنوان مادران آینده، آمادگی اداره کل بانوان استانداری را در اجرای بهتر طرح اعلام کرد و از مسئولان مرکز بهداشت، برای شرکت در نشست های استانداری، به منظور ارائه گزارش عملکرد جامع برنامه آهن یاری و سایر مشکلات موجود در زمینه ریزمغذی ها، دعوت کرد.

شایان ذکر است، در این نشست که در  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، تشکیل فوری «کمیته شهرستانی ارتقاء سطح سلامت دانش آموزان از طریق آموزش تغذیه و آهن یاری»،  نظارت بر اجرای دقیق طرح در مدارس  توسط مراکز بهداشتی ـ درمانی شهری و روستایی، بازدید ضربتی از بوفه کلیه مدارس توسط کارشناسان بهداشت محیط و اعلام  نتایج آن توسط مسئول بهداشت محیط استان در نشست بعدی کمیته و همچنین انجام نظرسنجی از دانش آموزان درباره راهکارهای پیشنهادی آنان برای بهبود وضعیت مصرف قرص آهن توسط دانش آموزان، از جمله مصوبات بود.

تعداد بازديد کنندگان سايت: 53518277 تعداد بازديد زيرپورتال: 77471 اين زيرپورتال امروز: 51 سایت در امروز: 54338 اين صفحه امروز: 22