اخبار

الگوی غذایی، تأثیر فراوانی بر سلامت سیستم قلبی ـ عروقی انسان دارد

«رعایت هرم غذایی می تواند ابزار مفیدی به عنوان راهنمای انتخاب مواد غذایی، به ویژه هنگام خرید باشد و توجه به آموزه های دینی که همواره بر اصل رعایت تعادل در همه زمینه ها، از جمله غذا خوردن  تأکید دارد نیز دلیل دیگری بر اهمیت نقش افراد در بهبود شیوه زندگی است. دانش نیز ثابت کرده است که الگوی غذایی، تأثیر فراوانی بر سلامت سیستم قلبی ـ عروقی انسان دارد.»

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، سپیده مهدی خانی کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت ـ درمان شهرستان بویین زهرا با بیان مطالب فوق گفت: «امروزه مصرف روز افزون غذای آماده و فوری، مانند: انواع پیتزا، ساندویچ، سوسیس، کالباس، سیب زمینی سرخ کرده و غیره، غذای بیشتر خانواده ها، به ویژه دانش آموزان و کودکان را تشکیل می دهد.»

وی اظهار داشت: «نوشابه های قندی، چیبس، لبنیات پُر چرب و سایر مواد مضر، به وفور استفاده می شوند که این مواد نه نتها سودی برای بدن انسان ندارد بلکه زمینه پیدایش بیماری های قلبی ـ عروقی، چاقی، سرطان و غیره را پدید می آورد» و ادامه داد: «بنابر این، باید افراد جامعه را برای انتخاب مواد غذایی سالم، توانمند ساخت».

 این کارشناس با تصریح به لزوم مصرف منظم ماهی به صورت دو بار در هفته، عنوان کرد: «ماهی از منابع مهم تأمین کننده  اسید چرب امگا 3 در بدن به شمار می رود و با اشاره به اینکه این منبع فقط از منابع غذایی تامین می شود و به همین علت به آن اسید چرب ضروری نیز گفته می شود»؛ گفت: « پخت ماهی، باید به صورت آب پز، بخار پز، کبابی یا تفت داد باشد.»

وی رشد و تکامل به ویژه در کودکان، بهبود عملکرد مغز و اعصاب، تنظیم انعقاد و فشار خون، محافظت از قلب، رگ ها، سیستم دفاعی بدن، ساخت و ترمیم غشای سلولی سم زدایی غشای سلولی و غیره را از نقش های اسید چرب امگا 3 در بدن دانست و توصیه کرد: « مصرف ماهی در برنامه غذایی کودکان، مادران باردار و سالمندان، مدّ نظر قرار گیرد.»

مهدی خانی در ادامه، به رعایت الگوی تغذیه سالم، مانند: حذف روغن جامد و جایگزین کردن آن با سایر روغن ها، به ویژه روغن زیتون – که دارای خواص منحصر به فردی مانند:کاهش چربی خون، جلوگیری از بروز سرطان، کاهش ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی و غیره است - کاهش مصرف غذاهای آماده و فوری، حفظ وزن مناسب بدن، دوری از استعمال دخانیات، انجام ورزش، کاهش استرس و غیره، به عنوان عواملی که باید به تک تک اعضای خانواده آموزش داد، تأکید کرد.

گفتنی است، ایشان سخنان فوق را به مناسبت روز جهانی قلب و در کارگاه «ارتباط تغذیه با بیماری های قلبی ـ عروقی» برای کارکنان ستاد شبکه بهداشت ـ درمان و بیمارستان امیرالمومنین(ع) بوئین زهرا بیان کرد.        


آدرس سایت دانشگاه علوم پزشکی قزوین

www.qums.ac.ir

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
تعداد بازديد اين صفحه: 59274
تعداد بازديد کنندگان سايت: 56038858 تعداد بازديد زيرپورتال: 78579 اين زيرپورتال امروز: 58 سایت در امروز: 40622 اين صفحه امروز: 27