سوء تغذیه، کمینگاه سلامت سالمندان

به مناسبت «روز جهانی قلب» و با محوریت «هفته سالمند»، «همایش سالمندان» توسط شبکه بهداشت ـ درمان تاکستان برگزار شد و در آن، زهرا زینلی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت تاکستان، ضمن اشاره به اهمیت نوع تغذیه در دوران سالمندی، گفت: سوء تغذیه در این دوران، باعث بروز عوارضی مانند: خستگی، ضعف، فراموشی و ناراحتی های عصبی می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایشان افزود: اضافه وزن، پوکی استخوان، فشارخون بالا، چربی و قند خون بالا، از مشکلات شایعی هستند که داشتن تغذیه صحیح، یکی از راه های کنترل آنها است و در ادامه با تأکید بر مصرف کمتر چربی، روغن های جامد و نمک در برنامه غذایی سالمندان، به مصرف یک تا دو وعده از میوه ها و سبزیجات تازه و همچنین مصرف دو تا سه بار ماهی در هفته، برای کاهش خطر ابتلا به بیماری­های قلبی ـ عروقی، سرطان و آلزایمر سفارش کرد.

دکتر سیّد جواد شجاعیان پزشک مسئول برنامه سل واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری­ها نیز در بیان اهمیت سلامت قلب و جایگاه آن در بدن، درباره عوامل خطر ایجاد کننده بیماری­های قلبی ـ عروقی و راه­های پیشگیری از آن، عوامل خطر را به دو قسمت غیر قابل کنترل (مانند: سن، جنس، نژاد و ژنتیک) و عوامل قابل کنترل (مانند: کم تحرکی، فشارخون بالا، تغذیه نامناسب، دخانیات و افزایش وزن) تقسیم بندی کرد و متذکر شد با اجرای برنامه خود مراقبتی صحیح، می توان اثرات این عوامل را به کمترین رساند.

ایشان، پیاده روی روزانه با کمینه 30 دقیقه، ترک دخانیات و یا دوری از فرد سیگاری هنگام  کشیدن سیگار و برنامه ریزی برای دریافت نیازهای تغذیه ای متناسب با سن و شرایط زندگی را از جمله راه های کنترل عوامل خطر فوق برشمرد.

دکتر شجاعیان در بیان شایع­ترین علائم بیماری سل، از سرفه بیش از دو هفته، خلط سینه، درد قفسه سینه، کاهش اشتها، کاهش وزن، تب و تعریق شبانه نام برد و گفت: از بین این ها، سرفه بیش از دو هفته، مهم­ترین علامت بیماری سل ریوی می باشد.

در این برنامه، مهندس شریف زاده معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرستان تاکستان، ضمن آن که سالمند را کسی دانست که 60 سال و بالاتر سن داشته باشد، سالمندی را به سه دسته (سالمند جوان، میانسال و کهنسال یا پیر) تقسیم کرد و در ادامه به اهمیت توجه سالمندان به انجام ورزش، در کنار داشتن تغذیه مناسب، تأکید کرد.

در پایان همایش مذکور، ضمن آن که دکتر جلال رحمانی مدیر شبکه بهداشت ـ درمان شهرستان تاکستان، با اهدای هدیه از سکینه مهر پور بهورز بازنشسته روستای فارسجین به عنوان سالمند نمونه و پنج تن از شرکت کنندگان (به خاطر پاسخ به سوال و به قید قرعه) قدردانی کرد؛ به صورت رایگان، فشار خون سالمندان در ایستگاه سلامتی اندازه گیری شد و برای کسانی که فشار خون بالا داشتند، آزمایش قند خون ناشتا، به صورت رایگان، در آزمایشگاه مرکزی شبکه انجام شد.

گفتنی است، سحر زریان کارشناس برنامه سالمندان مرکز بهداشت تاکستان نیز علاوه بر اینکه درباره نکات بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت های دهان و دندان و چگونگی مراقبت از بینایی و شنوایی و همچنین داشتن خواب راحت در دوران سالمندی آموزش داد؛ گفت: از جمعیت بالغ بر 183 هزار نفری شهرستان ، حدود 15 هزار تن را سالمندان تشکیل می دهند که نزدیک به هشت درصد است.

تعداد بازديد کنندگان سايت: 56038992 تعداد بازديد زيرپورتال: 78601 اين زيرپورتال امروز: 78 سایت در امروز: 40756 اين صفحه امروز: 36